Make-Up Brushes by Esther van Maanen

Mijn make-up brushes en beauty sponsjes heb ik ontwikkeld en samengesteld speciaal voor mijn make-up masterclasses. Ik heb heel bewust gekozen voor natuurlijk haar, omdat dit de make-up pigmenten mooier en makkelijker uitwerkt dan dat synthetisch haar dit doet. Mijn make-up brushes worden in Europa gemaakt.

Het haar dat voor mijn make-up brushes wordt gebruikt, wordt diervriendelijk en lokaal verkregen. Denk b.v. aan het scheren van de dieren. Het betreft dus geen dieren die in gevangenschap gehouden worden voor hun vacht. Belangrijk is dat je de brushes van tijd tot tijd goed reinigt, dan kun je er echt jarenlang plezier van hebben.

 

display brushes
Soap

Make-Up Brushcare

Bij de juiste verzorging van je make-up brushes kun je er echt jarenlang plezier van hebben!

Veeg om te beginnen altijd het overtollige product van je penseel door zachtjes over een tissue te wrijven, houdt altijd rekening met de haarrichting, be gentle, haar is een natuurlijk product. Eventueel kun je brushcleanser gebruiken, daar zit alcohol in, en is goed om te desinfecteren, maar omdat de alcohol bij veelvuldig gebruik de haren zal uitdrogen, kunnen de haren poreus worden en zelfs breken. Daarom is het aan te raden de cleanser iets te verdunnen met water. 

Lichte reiniging: neem 1/3 cleanser en 2/3 water meng dit in een spraybottle, spuit wat op een tissue en wrijf de kwast over de tissue. Je kunt ook wat micellair water op een tissue doen en je penseel over de tissue wrijven, denk wel altijd om de haarrichting.

Grondige reiniging: wassen kan van tijd tot tijd met mijn zeer milde, zacht geurende handgemaakte brushsoap en lauwwarm water. Neem de brushsoap en maak de penseel nat met lauwwarm water, let op dat je niet de metalen hals onder de kraan houdt. Doop de penseel in de brushsoap, en maak ronddraaiende bewegingen zodat de zeep gaat schuimen. Spoel de penseel uit onder de kraan, herhaal dit als er nog product in de brush zit, (een grote powderbrush zal zeker twee keer met zeep moeten worden gereinigd). Knijp het water zachtjes uit het penseel, waarbij je de haren ook meteen in model brengt, en leg het penseel nu plat te drogen op een handdoek.

Make-Up Brushcare

Let op, houd je brush tot aan de metalen hals onder het water, niet de hele metalen hals, dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het loslaten van de lijm, loslaten van de haren, of zelfs het loslaten van de metalen hals van de houten handle.

NB: was de brushes niet met shampoo, heel af en toe gaat het goed, maar meestal is de reiniging veel te heftig en zal het de haren uitdrogen en de levensduur van je make-up brush verkorten.

Als je een penseel net nieuw hebt, dan kan het zijn dat deze in het begin een paar haren verliest, dit is normaal want het is een natuurlijk product, denk maar aan je eigen haar, maar dit moet wel na enkele wasbeurten over zijn.

Soap large
X
X