Waarom moet ik mijn make-up kwasten goed schoonmaken?

image-2019-05-23

Gebruik jij vaak make-up dan is het verstandig om je make-up kwasten regelmatig schoon te maken. Waarom is het nu zo belangrijk?

  • wissel jij vaak van kleur en gebruik je hiervoor dezelfde kwast, dan is het aan te raden om regelmatig je kwast te reinigen om vermenging van kleuren te voorkomen.
  • op je huid kunnen bacteriën zitten, of huidschilfers die door de kwast worden opgenomen. Ook kan je huid vettig zijn door bijvoorbeeld een olie of huidcrème.

Hoe vaak je de kwast moet reinigen, hangt ook af van hoe vaak jij make-up gebruikt. Doe je dit op dagelijkse basis, dan is het aan te raden om 1 x per week je make-up kwasten te reinigen.

Bij de juiste verzorging van je make-up brushes kun je er echt jarenlang plezier van hebben!

Hoe moet ik mijn make-up kwast nu schoonmaken?

Veeg om te beginnen altijd het overtollige product van je penseel door zachtjes over een tissue te wrijven. Houdt altijd rekening met de haarrichting, be gentle, haar kan een natuurlijk product zijn in plaats van synthetisch. Eventueel kun je een brush cleanser gebruiken, daar zit alcohol in, en is goed om te desinfecteren. Omdat de alcohol bij veelvuldig gebruik de haren zal uitdrogen, kunnen de haren poreus worden en zelfs breken. Daarom is het aan te raden de cleanser iets te verdunnen met water. 

Lichte reiniging: neem 1/3 cleanser en 2/3 deel water meng dit in een spraybottle. Spuit wat op een tissue en wrijf de kwast over de tissue. Je kunt ook wat miscellair water op een tissue doen en je penseel over de tissue wrijven. Denk dan wel altijd om de haarrichting.

Grondige reiniging: wassen kan van tijd tot tijd met mijn zeer milde, zacht geurende handgemaakte brushsoap en lauwwarm water. Neem de brushsoap en maak de penseel nat met lauwwarm water, let op dat je niet de metalen hals onder de kraan houdt. Doop de penseel in de brushsoap, en maak ronddraaiende bewegingen zodat de zeep gaat schuimen. Spoel de penseel uit onder de kraan, herhaal dit als er nog product in de brush zit, (een grote powderbrush zal zeker twee keer met zeep moeten worden gereinigd). Knijp het water zachtjes uit het penseel, waarbij je de haren ook meteen in model brengt, en leg het penseel nu plat te drogen op een handdoek.

Let op, houd je brush tot aan de metalen hals onder het water, niet de hele metalen hals, dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot het loslaten van de lijm, loslaten van de haren, of zelfs het loslaten van de metalen hals van de handle.

NB: was de brushes niet met shampoo, heel af en toe gaat het goed, maar meestal is de reiniging veel te heftig en zal het de haren uitdrogen en de levensduur van je make-up brush verkorten.

Als je een penseel net nieuw hebt, dan kan het zijn dat deze in het begin een paar haren verliest, dit is normaal want het is een natuurlijk product, denk maar aan je eigen haar, maar dit moet wel na enkele wasbeurten over zijn.

Mijn brushsoap is te verkijgen in een small of large versie.

Laat jouw reactie achter