Waarom en wanneer gebruik je foundation?

61Ytpp5eYsL._SL1000_
Ik heb nog nooit foundation gebruikt, waarom zou ik dat  moeten doen? Foundation, dat moet dan wel de juiste kleur en textuur zijn, maar ook op de juiste manier aangebracht. Dan heb je ook wat: het zorgt voor een mooie egale teint, dus verdoezeld rode vlekjes, oneffenheden etc, en geeft je een mooie natuurlijke glans op je huid, maar nogmaals mits je de juiste foundation hebt. Of in het kort; je ziet er gewoon frisser uit, doordat het veel rust in je gezicht brengt.
Laat je dus goed adviseren voor de juiste kleur en textuur.
In deze blog deel ik al mijn tips & tricks.
Een mooie make up begint bij een mooie basis, dus met de juiste foundation en concealer. Veel vrouwen geven aan dat ze bang zijn voor de ‘pannenkoek’ op hun gezicht, maar daar kan ik heel kort over zijn, die smeer je er zelf op. Als je je foundation mooi transparant aanbrengt, dan zie je het niet eens zitten.
Er bestaan natuurlijk heel veel verschillende foundations van allerlei merken, maar laat je vooral adviseren welke kleur en textuur bij je past, nadat je eerst zelf een keuze hebt gemaakt betreft bv: diervriendelijkheid, parfumvrij, SPF, organic, en natuurlijk de prijs.  Laat ik er even één voor je uitlichten. Voor mij is de mooiste make-up degene die je niet ziet zitten: SKIN VEIL van Ellis Faas. Deze gebruik ik zelf ook dagelijks. Ik breng de SKIN VEIL aan met mijn eigen beauty sponsjes, waarmee ik met een minimale hoeveelheid product precies voldoende dekking heb om mij een ‘flawless’ skin te geven.  Je legt als het ware een sluier over je gezicht.
TIP: voor op reis heb ik de foundation pen.
Dan de kleurkeuze, in de winter ben ik bijna 2 huidtinten (dus ook twee foundationtinten) lichter dan in de zomer, en heb ik ook nog heel veel sproeten. Om de juiste kleur te bepalen is het vanzelfsprekend het beste als je het aanbrengt op je gezicht, en het liefste in daglicht. Is je kleur te donker dan is je hals zichtbaar veel lichter, is je kleur te licht dan zie je er vaak wat grijs uit. Sproeten maken het vaak  wat lastiger, want te licht dan worden ze ook grijs, te donker dan zie je ze niet goed meer.
Mocht je een huid hebben met veel rood, dan kun je voor een gele ondertoon in je foundation kiezen, is je huid juist een beetje flets dan mag je wat warmte toevoegen met een roze ondertoon. Geldt bovenstaande niet voor jou, dan kun je een neutrale ondertoon kiezen.
TIP: als je de juiste zomer en wintertint hebt, kun je deze gewoon mengen in de lente en de herfst als je huidskleur daar net tussenin zit.
Mocht je mijn hulp nodig hebben met de kleurkeuze dan kan ik je helpen, je kunt me een foto sturen van je gezicht zonder make up, genomen in daglicht, en uiteraard zonder filters;), dan kan ik je jouw kleur adviseren. (op basis van de 9 SKIN VEIL kleuren van Ellis Faas).
Dan het aanbrengen, dit kan natuurlijk met je vingers, een brush of een sponsje. Mijn voorkeur heeft de beautyspons, hiermee kan ik het meest transparant werken, en als ik iets meer dekking wil, dan breng ik gewoon nog een beetje aan, daar waar nodig. Met je vingers of een brush, wordt altijd in eerste instantie al wat dekkender.
TIP: het zwaartepunt van je foundation ligt in het hart van je gezicht, want daar zitten ook meestal de meeste oneffenheden, zorg ervoor dat het vervaagt naar de contouren van je gezicht, maar vergeet niet je oren en je hals licht mee te nemen, voor het mooiste effect.
Wil je nadat je dit nu hebt gelezen, zien hoe ik dit doe, kijk dan even naar mijn beautyfilmpje de perfecte basis op mijn website.
Ik hoop dat ik je goed heb kunnen uitleggen hoe je te werk moet gaan, reageren kan dus als je vragen hebt laat het dan weten!
Tot de volgende blog!

2 replies added

  1. Femke september 19, 2019 Beantwoorden

    Hi!

    Ik heb een hele lastige huid, droog, rood en met moedervlekken en veel haartjes. In penvorm heb ik de S203 maar weet niet goed of ik hiermee goed zit en wat een goede kleur foundation zou zijn voor mij. Tips?!

    Liefs Femke

Laat jouw reactie achter